Litt av ei helg! Reisebrev VIII

Tenke seg til at jeg fikk besøk her nede!

2015-10-03 15.06.16Oddsen for det er egentlig ikke til stede, men når du har en venninne med tilnavnet Crazy Horse er det ikke godt å si hva oddsen er for noe som helst, egentlig. Det er bare å ta det som kommer. Og kjenne hvor godt det er å være i live.

For eksempel måtte jeg opp kvart over sju lørdag. For å trene.. Hun er bekymret for helsa mi, og det var bare å sette i gang. Før frokost. Så mens andre på hotellet fortsatt hadde nattsikkelet som eneste fuktighet i ansiktet, badet jeg i svette i kjellerens fitnessavdeling. Jeg tror ikke hun var så imponert over at jeg hadde vært her så lenge uten å vite om den avdelingen. Jeg skyldte på språkproblemer, selvsagt.

2015-10-03 10.33.47

Jeg har tenkt på det kjempestore matmarkedet alle gangene jeg har vært her, men jeg har aldri helt rukket å få det med meg. Det er noe med meg og tid, jeg tror alltid jeg har så mye av den. Men det har jeg allerede skrevet nok om. Denne gangen rakk vi det!

Tre etasjer i en bygning, like stor som et helt kvartal, med mosaikk på taket og selvsagt utsmykninger. Og om det var imponerende utvendig, ble vi nærmest stumme da vi kom inn i hallen. Det bugnet over alt! Vi var på utkikk etter paprika. Tørket krydder, røkt, søt og sterk. Bildet viser bare en av utallige grønnsaksboder vi gikk forbi før vi kom til Paprikahimmelen. Vi fikk alt vi skulle ha, og jeg kunne vise fram byen.

2015-10-03 12.56.46IMG_0284Eller. Det jeg ville vise fram, var jo egentlig den julebutikken i Vaci Utca, som jeg har fortalt om før. Og jeg bestemte meg, etter tre kvarters kikk-på-alt,-ta-på-det-meste,-tell-på-knappene,-regn-ut-hva-det-betyr-i-kroner tid, for å kjøpe en julekule til hundreogtjue kroner, og et pakkekort med Grinchen på til femten. Kry som en hanekylling fikk jeg min pose og spankulerte oppover hovedgata mot nye eventyr. Vi satte oss i sola for å ta en øl, og jeg tok heldigvis et bilde av posen min. For da vi noen timer senere var oppe ved slottet, kom jeg på at den posen sto igjen ved siden av stolen min i sola..

IMG_0288forminsketMen oppe ved slottet var det lett å glemme tapet, for makan!

Vi satte oss med utsikt over byen gjennom steinbuene, og det var en trio med strykere som spilte for oss. Solisten var en sjarmerende mann i smoking. Han sa han hadde spilt med selveste Arve Tellefsen ved flere anledninger i Norge, og de spilte Solveigs sang for oss. Jeg fikk ønske meg et stykke, for de skjønte at jeg var over middels interessert. Så jeg spurte om de kunne Moldau. Og gåsehuden krøyp på armene mens de spilte..

Og.. Følg med nå. Jeg juger ikke… Ved nabobordet satt et ungt par, opptatt av hverandre og den flotte utsikten. Vi la merke til at de hadde en veldig god stemning. Plutselig oppdaget vi at han var nede på kne, og hun !

Han holdt en nydelig ring foran henne, og hun gråt og kysset ansiktet hans, lo og kysset ham mer og gråt, – og sa Yes, Yes, Yes!

Crazy Horse tok bilder,  og vi gråt en liten skvett vi, også. For et nydelig par.

Og vi var der!

 

 

 

bloggurat

 

2 kommentarer om “Litt av ei helg! Reisebrev VIII”

 1. Jeg klarte ikke å finne Fitnessavdelingen.
  Har Googla Vaci Utca.
  Mathallen er det bygningen på andre siden av gata ved trikkestoppet ved gågata (dårlig formulering)?
  Julehuset er det i eller utenfor Gågata?
  Samler ideer til neste opphold.

  1. Hei Astrid. :-)Du var heldigere enn meg da 😉 Fitnessavdelingen ligger ned vindeltrappa ved baren med de hvite stolene. Der er det også svømmebasseng og massasje.
   Og jeg forstår hva du mener med Mathallen. Du har helt rett med hvor det er. Og den julebutikken, Philanthia, ligger i gågata, Vaci Utca. Om du tar utgangspunkt i trikkestoppet du snakker om, må du gå helt over på den andre halvdelen (mot Deák) av gågata. Etter krysset der er det en McDonalds på høyre hjørne. Ganske rett etterpå, fortsatt mot Deák, på høyre side er den lille butikken. Når skal du ned igjen? Har du besøkt slottet?

Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill. Og jeg svarer!