Fjerde luke 2015

Jeg har lyst til å fortelle om et par tøfler.

29935_422558390498_1037329_n

En periode strikket jeg mange par i ull. Sånne skikkelig gode, tova tøfler. Og de ble godt mottatt som julepresanger blant nære og kjære. Vi har ikke store gavene til hverandre, vi voksne. Men disse tøflene var liksom midt i blinken.


 

Så var det et år jeg bestemte meg for å gi et par av disse tøflene til storebroren min. Jeg strikket vel og lenge, for han har store føtter, skal vite. De ble kjempedigre før toving, men jeg rakk ikke å få de helt ferdige før julekvelden. Det vil si at de manglet frynsene, og de hadde ennå ikke fått runden sin i vaskemaskinen. Så det var noen enorme lefser han pakket opp ved juletreet. Halvferdige, med et løfte på kortet om bedre tider.

I romjula tok jeg dem derfor tilbake, for å gjøre dem ferdige.

Og så ble de liksom liggende. Lenge. Faktisk helt til neste jul, før jeg igjen fant dem fram. Jeg sa noe om at han skulle få dem på nytt. Når jeg bare ble ferdig med dem. Han er ikke akkurat godt vant med søstergaver, så han bare smilte som han pleier. Men det ble med praten, for å si det sånn. Han gikk enda en romjul uten hjemmelagde tøfler.

Nå er det snart jul igjen, for tredje gang. I år tenkte jeg å bestrebe meg på å få det til.

Om ikke annet, for å låne dem når jeg er på besøk.

29935_422558435498_6859016_n

 

2 kommentarer om “Fjerde luke 2015”

Jeg blir veldig glad for kommentarer og innspill. Og jeg svarer!